בשעה טובה, את בהריון! אחת הביציות שלך יצאה מאחת השחלות לכיוון חלל הבטן, ובאזור החצוצרה נפגשה עם זרע. נוצר עובר אשר בשלב זה גדלו עדיין מיקרוסקופי. הוא התקדם לרחם ומשתרש בו.
איך יודעים שאת בהריון? בדיקת דם חיובית היא סימן חד משמעי ! וכעת גם בבדיקת שתן בייתית .
בשלב זה עדיין לא ניתן להבחין באמצעות אולטראסאונד,אבל :
הסימנים הראשונים של ההריון מתחילים להופיע. זה מאד אישי ועשוי להתבטא באופן שונה אצל כל אחת:
תחושת מלאות או אף כאב בבטן תחתונה, עייפות, תחושת "מלאות" ורגישות בשדיים, בחילות/הקאות, סחרחורות, כאבי ראש, שינוי מצב רוח, תכיפות גדולה יותר במתן שתן.
אז אם זה קורה, את בסדר – ויש דרכים להתמודד עם התופעות המציקות של ההריון. וגם אם אף אחד מהדברים האלה לא קורה לך כרגע – אין לך מה לדאוג, זה לא אומר שההריון לא תקין.
שימי לב: אם את סובלת מכאבי בטן חזקים ,ובמיוחד במידה ומופיע דימום, התייעצי עם הרופא שלך כדי שיבדוק אותך.
אני בהריון. אז בן כמה העובר שלי? איך מחשבים?
הרופאים מחשבים "גיל הריון" ( באנגלית: Gestational age ) וסופרים בשבועות. הספירה מתחילה ביום הראשון של הווסת האחרונה . כך מקובל בכל העולם. יש בזה הגיון משום שתאריך הווסת בד"כ ידוע . חלוקת ההריון לטרימסטרים ( שלישים) ותיזמון הבדיקות במהלך בהריון נקבעים לפי "גיל ההריון" .
גם תאריך הלידה המשוער נקבע לפי גיל ההריון: בממוצע כ 40 שבועות או 284 יום מן היום הראשון של הווסת האחרונה .
כמובן שהעובר "נוצר" רק עם הביוץ שמתרחש כשבועיים לאחר היום הראשון של הווסת ו"הגיל של העובר" תמיד יהיה צעיר בשבועיים מגיל ההריון.
אם הרופא שלך אמר שאת בשבוע 4+5 ,למשל, הכוונה היא שעברו ארבעה שבועות מלאים מאז היום הראשון של מחזור האחרון ועוד חמישה ימים – ואלה נחשבים חלק מהשבוע החמישי.
בדיקות מומלצות
1 .בדיקות סקר גנטיות לאיתור זוגות בסיכון למחלות תורשתיות – אם לא עשית אותן לפני ההריון, מומלץ מאוד שתעשי אותן כעת.
מדוע הבדיקות חשובות כל כך?
בעזרת בדיקות הסקר הגנטיות (בדיקות דם פשוטות), שמותאמות למוצא של בני הזוג, ניתן כיום לגלות עוד לפני ההריון, או כבר בשלב מוקדם מאוד שלו, נשאות למספר מחלות קשות העוברות
בתורשה ועלולות להימצא אצל העובר.
במידה ועד כה לא נטלת חומצה פולית, מומלץ להתחיל ולהמשיך לכל אורך בהריון.