מה עובר על העובר
משקלו מגיע לכ- 2.7 קילוגרם, הרוב המכריע של פלומת השיער על גופו , וכן הכיסוי השומני, המכונה ורניקס, אשר הגנו על גופו של העובר במהלך שהותו ברחם, מתפוגגים לקראת הלידה. שיער הראש מתעבה . במעיו קיימת תערובת בגוון ירוק-שחור המכונה מקוניום. היא למעשה תוצר העיכול של מה שבלע ממי השפיר במהלך ההיריון. המקוניום יהווה את הצואה הראשונה אשר יפריש העובר לאחר הלידה. זה נורמלי !
לרוב העובר נמצא עכשיו במצג ראש – עם הראש כלפי מטה – וסביר מאוד שיישאר ככה עד הלידה. ביותר מ־95% מהלידות הראש הוא האיבר הראשון שיוצא החוצה, בכ־4% מהלידות העובר נמצא במצג עכוז.
מה עובר עלייך ?
בהחלט סביר שאת חשה צירים/לחצים לסירוגין .
ברובם הם אותם צירים מדומים ע"ש ברקסטון היקס
צירים אמיתיים לא תתקשי לזהות, אפילו אם את בהריון ראשון:
תרגישי שהרחם שלך מתקשה בקצב סדיר , אחת למספר דקות . כל ציר נמשך כ 40 שניות לפחות בכל פעם, ובין ההתקשויות תבוא הקלה. לפעמים ההתקשות מלווה בכאבים בגב או בבטן התחתונה, ולצערנו הם לא מפסיקים גם אם את משנה תנוחה או מתחילה ללכת. תדירות הצירים גדלה עם הזמן עד ללידה !
את יכולה להתייעץ עם הרופא שמלווה את ההיריון שלך. הוא יבצע בדיקה חיצונית לבדיקת פעילות הרחם, ואפשר וגם בדיקה וגינלית על מנת לבדוק שינויים בצוואר הרחם הנקראים מחיקה ופתיחה .
יכול להיות שהרופא ימליץ לבצע בדיקת מוניטור שבו נרשמת פעילות הרחם ( צירים) וגם תבנית פעימות הלב של העובר המספקת מידע לגבי מצבו .
הבדיקות יעזרו לך ולרופא להבין אם מדובר בצירים משמעותיים מבחינת לידה וכן להעריך איך מרגיש העובר.
הרופא עשוי גם לבצע בדיקת אולטרסאונד: פרופיל ביופיזיקאלי .בבדיקה זו מתרשמים מדופק העובר תנועותיו וכמות מי השפיר על מנת לוודא שהוא מרגיש טוב .
מעקב אחות מומלץ כל שבועיים עד שבוע 40: בדיקות לחץ דם, משקל, חלבון בשתן ובדיקות נוספות על-פי הנחיית הרופא שלך.