אודות ספאטוןכיצד ליטול ספאטוןמחקרים קלינייםיתרונות ספאטון מול טבליותשיעור ספיגה מהמזוןטיפים פשוטים לסיוע בספיגת ברזל
נשים בהריוןספורטאיםמתבגריםצמחונים/טבעונים60+
בתי מרקחתאון ליין
לקבלת דוגמית מתנה

לקבלת ניוזלטר

שיעור ספיגה מהמזון

ספיגת הברזל מהמזון הינה, בדרך כלל, מאוד נמוכה (5-20%)

  • ניתן לספוג עד כ-20% ברזל ממזונות Heme  (בשר אדום, דגים, עוף) 
  • ניתן לספוג עד כ-5% ברזל ממזונות Non-Heme (עדשים, שעועית, ברוקולי) 
  • על מנת לספוג 1-2 מ"ג ברזל שהגוף צריך, נדרשת צריכת 14-18 מ"ג ברזל מהמזון
  • מזון עשיר בברזל עשוי להיצרך עם מזונות המכילים מעכבי ספיגה, ולכן הגוף אינו מקבל את כמות הברזל הנדרשת לו

ספאטון הוכח כבעל ספיגה של עד 40% והוא מספק את התצרוכת היומית המומלצת לגופנו *

 

* Worwood M et al (1996) Iron absorption from a natural mineral water

 

 

 

 

 

 

לקוח מתוך: Global Iron Facts 2011